Erasmus+
TPM in Croatia
On
30.09.2019-02.10.2019 in Croatia, Cernik a transnational project meeting was
held in connection with the implementation of the Erasmus + project "Food
for Thought - A Cultural Recipe of European Traditions and Customs"
2018-2020. Teams from Poland (SP1 Grajewo), Croatia, Romania, Greece, Italy and
Lithuania took part in the meeting. During the visit, participants visited the
center of Zagreb, the Plitvice Lakes National Park, which is on the UNESCO
World Heritage List, and the Papuk National Park. In addition, guests visited
the host school, took part in culinary workshops during which students prepared
traditional Croatian dishes and prepared plum jam. They took part in dance
workshops, during which they learned the steps of traditional Croatian dances,
tried traditional dishes. Teachers discussed subsequent project tasks and
specified the deadlines for their implementation. Further project meetings and
their dates are also planned. The Croatian team has prepared a presentation
about their country, region, school, prevailing customs and traditions.
At the end all participants received certificates and exchange small gifts.
At the end all participants received certificates and exchange small gifts.
W dniach 30.09.2019-02.10.2019 w
Chorwacji odbyło się międzynarodowe spotkanie nauczycieli w związku z
realizacją projektu Erasmus+ „Food for
Thought - A Cultural Recipe of European Traditions and Customs” 2018-2020.
W spotkaniu brały udział zespoły z Polski (SP1 Grajewo), Chorwacji, Rumunii,
Grecji, Włoch i Litwy. W trakcie wizyty uczestnicy zwiedzili centrum Zagrzebia,
Park Narodowy Jezior Plitwickich, który znajduje się na liście światowego
dziedzictwa UNESCO oraz Park Narodowy Papuk. Poza tym goście zwiedzali szkołę
goszczącą, brali udział w warsztatach kulinarnych podczas których uczniowie
przygotowywali tradycyjne chorwackie potrawy oraz przygotowywali dżem śliwkowy.
Brali udział w warsztatach tanecznych, w trakcie których poznali kroki
tradycyjnych tańców chorwackich, próbowali tradycyjnych dań. Nauczyciele
omówili kolejne zadania projektowe i doprecyzowali terminy ich realizacji. Zaplanowano
również kolejne spotkania projektowe oraz ich terminy. Zespół chorwacki
przygotował prezentację na temat swojego kraju, regionu, szkoły, panujących
zwyczajów i tradycji.
Na zakończenie wszyscy uczestnicy
otrzymali certyfikaty i wymienili się drobnymi upominkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz