sobota, 12 października 2019

TPM in Croatia, Cernik 30.09.2019-02.10.2019



Erasmus+ TPM in Croatia
On 30.09.2019-02.10.2019 in Croatia, Cernik a transnational project meeting was held in connection with the implementation of the Erasmus + project "Food for Thought - A Cultural Recipe of European Traditions and Customs" 2018-2020. Teams from Poland (SP1 Grajewo), Croatia, Romania, Greece, Italy and Lithuania took part in the meeting. During the visit, participants visited the center of Zagreb, the Plitvice Lakes National Park, which is on the UNESCO World Heritage List, and the Papuk National Park. In addition, guests visited the host school, took part in culinary workshops during which students prepared traditional Croatian dishes and prepared plum jam. They took part in dance workshops, during which they learned the steps of traditional Croatian dances, tried traditional dishes. Teachers discussed subsequent project tasks and specified the deadlines for their implementation. Further project meetings and their dates are also planned. The Croatian team has prepared a presentation about their country, region, school, prevailing customs and traditions.
At the end all participants received certificates and exchange small gifts.



W dniach 30.09.2019-02.10.2019 w Chorwacji odbyło się międzynarodowe spotkanie nauczycieli w związku z realizacją projektu Erasmus+ „Food for Thought - A Cultural Recipe of European Traditions and Customs” 2018-2020. W spotkaniu brały udział zespoły z Polski (SP1 Grajewo), Chorwacji, Rumunii, Grecji, Włoch i Litwy. W trakcie wizyty uczestnicy zwiedzili centrum Zagrzebia, Park Narodowy Jezior Plitwickich, który znajduje się na liście światowego dziedzictwa UNESCO oraz Park Narodowy Papuk. Poza tym goście zwiedzali szkołę goszczącą, brali udział w warsztatach kulinarnych podczas których uczniowie przygotowywali tradycyjne chorwackie potrawy oraz przygotowywali dżem śliwkowy. Brali udział w warsztatach tanecznych, w trakcie których poznali kroki tradycyjnych tańców chorwackich, próbowali tradycyjnych dań. Nauczyciele omówili kolejne zadania projektowe i doprecyzowali terminy ich realizacji. Zaplanowano również kolejne spotkania projektowe oraz ich terminy. Zespół chorwacki przygotował prezentację na temat swojego kraju, regionu, szkoły, panujących zwyczajów i tradycji.
Na zakończenie wszyscy uczestnicy otrzymali certyfikaty i wymienili się drobnymi upominkami.








































Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Erasmus+ Dissemination Platform

The results of our project has been sent to Erasmus+ Dissemination Platform. This is the list: